Onun hakkında bilmeniz gereken her şey
123rf – Litvanca Ketojenik olarak bilinen bir diyet, bu sistemin kilo vermedeki etkinliğini sağlamak için test edildikten sonra son zamanlarda yayıldı. Ketojenik sistem, esas olarak karbonhidrat ve şeker miktarını azaltmaya veya tamamen önlemeye dayanır, bu nedenle vücut karbonhidratlardan enerji elde etmeye alıştığından, sadece protein ve yağ yemeye dayanır, bu nedenle vücut, nişastalar ve şekerler yoluyla […]
Bu Haber 18 Aralık 2020 - 12:58 'de eklendi ve 24 kez görüntülendi.

Ketojenik olarak bilinen bir diyet, bu sistemin kilo vermedeki etkinliğini sağlamak için test edildikten sonra son zamanlarda yayıldı.
Ketojenik sistem, esas olarak karbonhidrat ve şeker miktarını azaltmaya veya tamamen önlemeye dayanır, bu nedenle vücut karbonhidratlardan enerji elde etmeye alıştığından, sadece protein ve yağ yemeye dayanır, bu nedenle vücut, nişastalar ve şekerler yoluyla giren karbonhidratları yakar ve yağları tüketmez ve yakmaz. Ketojenik sistemi takiben karbonhidratlarla vücuda girmez ve bu nedenle vücut başka bir enerji kaynağı arar, böylece vücutta depolanan yağları tüketir ve böylece yağlar hızla yakılır ve kaybolur.
Ketojenik diyete başlamadan önce ipuçları
Ketojenik sistemin gün içinde karbonhidratları tamamen yememek ya da gün içinde 50 gramdan az ızgara yemeye alışkın olduğunu belirttiğimiz gibi, bu çok küçük bir oran, bu nedenle bu sistemin vücudu etkilemesi olasıdır bu sistemi takip etmeye başlamadan önce mutlaka gerekli tüm analizler ve kontroller yapılmalıdır. Bu sistemin başlamasını engelleyen herhangi bir sağlık sorunu olmadığından, bu sistemin iki tip vücudumuza uygun olduğundan emin olmak için bir beslenme uzmanına danışılması tercih edilir.
Ketojenik sistemde izin verilen ve yasak gıdalar
Bu sistem yalnızca protein ve yağ içeren yiyeceklere dayanır ve size ketojenik sistemde izin verilen ve yasaklanan en önemli yiyeceklerin bir listesini sunacağız:
Ketojenik sistemde yenmesine izin verilen yiyecekler
Beyaz ve kırmızı et, somon ve ton balığı gibi yağlı balıklar, kavurmadan her türlü kuruyemiş, doğal yağ ve sebzeli olmayan çeşitli peynirler, soğan, sarımsak ve yeşil sebzeler gibi bazı sebzeler ve bunlar bu diyeti uygularken güvenilebilecek en önemli yiyeceklerdir.
Ketojenik sisteme dahil olmayan yiyecekler
Pirinç, makarna ve ekmek, yüksek oranda karbonhidrat içerdiğinden, çeşitli baklagillerden, çilek dışında çeşitli meyvelerden, her türlü baharatta sadece sofra tuzu ve çok az miktarda karabiber, patates ve patates gibi bazı sebzeler içerdiğinden bu diyette ilk yasaklanan besinler arasındadır. Diyet gıdalar, beyaz şeker ve her türlü tatlı olarak mağazalarda satılan yiyecek çeşitleri. Bu sistemde su, şekersiz çay ve kahve dışında hiçbir içecek içilmez, meyvelerde şeker oranı olduğu için meyve suyu ve meyveye izin verilmez.
Bir haftalık ketojenik diyet örneği
İlk gün
Kahvaltı: 2 yumurta ve bir fincan şekersiz çay
Öğle yemeği: yarım ızgara tavuk ve bir tabak çorba
Akşam yemeği: herhangi bir peynir ve bir bardak yoğurt
İkinci gün
Kahvaltı: her tür peynir + şekersiz kahve.
Öğle yemeği: somon + salatalık, domates ve soğandan oluşan salata tabağı.
Akşam yemeği: 2 haşlanmış yumurta ve bir parça süzme peynir
üçüncü gün
İlk gün aynı öğünleri tekrarlayın.
dördüncü gün
Kahvaltı: bir parça süzme peynir + şekersiz çay.
Öğle yemeği: 150 gram kırmızı et ve bir tabak salatalık, domates ve soğan.
Akşam yemeği: 2 yumurta ve bir tabak salatalık, domates ve soğan.
Beşinci gün
İkinci gün aynı öğünleri tekrarlayın.
Altıncı ve yedinci gün
Kahvaltı: bir parça süzme peynir + bir yumurta
Öğle yemeği: yarım ızgara tavuk + haşlanmış kabak
Akşam yemeği: bir fincan yoğurt + herhangi bir çeşit peynir.
Ketojenik diyetin yararları ve zararları
Ketojenik diyet şeker hastası olan kişiler için oldukça faydalıdır, içindeki yağların varlığından dolayı vücuda enerji ve aktivite verir, yağ içerdiği için daha uzun süre doymaya yardımcı olur, diğer sistemlere göre daha fazla kaybetmeye yardımcı olur, sivilcelerin azalmasına yardımcı olur ki bunun başlıca nedeni karbonhidratlardır Kandaki kolesterolü düşürmeye yardımcı olur ve kalbe iyi gelir çünkü kan basıncını düşürmeye yardımcı olur, kanser hastalıklarına faydalıdır, çünkü insülin kanser hücrelerinin aktivitesini daha fazla, şekerleri bloke ederek kanser hücrelerinin aktivitesini azaltmaya yardımcı olur.
Ketojenik diyetin en önemli dezavantajları arasında kolon ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlık hissi, kabızlık, böbrek hastalığına zararlı, hipoglisemi, özellikle uzun süre devam edildiğinde yorgunluk ve vücuttan mahrum kalma hissi yer alır.